Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail Gazze’yi vurdu: 1 ölü

İsrail Gazze’nin kuzeyinde bulunan Han Yunus’ta bir bölgeyi bombaladı. Saldırıda Kassam Tugayları’nın bir komutanı hayatını kaybetti. Saldırı, Filistin tarafından ateş edildiği iddiası ile yapıldı.



Bombardıman Ä°srail’in sınırdaki askerlerine Han Yunus bölgesinden keskin niÅŸancılar tarafından ateÅŸ açıldığını ve bir subayının yaralandığını duyurmasından kısa bir süre sonra gerçekleÅŸti.

Bölgedeki Al Jazeera kaynakları saldırıda Kassam Tugaylarına ait bir binanın hedef alındığını söyledi. Olayda baÅŸka yaralı olup olmadığı konusunda ise bilgi verilmedi.

Ä°srail savaÅŸ uçakları son olarak AÄŸustos ayında ilan edilen ateÅŸkesin ardından Gazze’ye ilk kez 20 Aralık’ta hava saldırısı düzenlemiÅŸti.

Filistin’den Ä°srail’e füze atılması üzerine, Ä°srail savaÅŸ uçakları Gazze’nin güneyindeki Han Yunus'a iki hava saldırısı düzenlemiÅŸti. BoÅŸ bir araziye düzenlenen saldırılarda can kaybı yaÅŸanmamıştı. 

Gazze saldırısı

Ä°srail'in Gazze'de 7 Temmuz'da baÅŸlattığı Koruyucu Hat Operasyonu, 26 AÄŸustos’taki ateÅŸkesle bitirilmiÅŸti. 

Ä°srail’in Gazze’de 51 gün boyunca sürdürdüÄŸü operasyonda çoÄŸu sivil 2142 Filistinli öldürülmüÅŸ, 11 bin 100 Filistinli yaralanmıştı. 51 gün içinde ölen Ä°srailli sayısı ise 69.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.